O meni

Sve je počelo u februaru 2009. godine kada me je prijateljica pozvala da budem deo dramske radionice za decu koju je ona osnovala tri godine ranije. Sa zadovoljstvom sam pristala i od tada do danas ona i ja vodimo „Cvrčak“. U međuvremenu su nam se pridružile još dve koleginice, a kroz našu učionicu prošlo je skoro dve stotine dece.

Tražeći tekstove koje bi naši glumci izveli na sceni naišla sam na sjajna dela. Međutim, nije ih bilo baš u izobilju. Na prste mogu da nabrojim naše autore koji pišu ovu vrstu tekstova. O prevodima stranih dramskih pisaca nema ni govora. Zato sam rešila da sama napišem svoj tekst.

Prvi je bio „Ko je smestio vuku?“ koji smo izveli 2010. godine, zasnovala sam ga na dečjem animaranom filmu „Ko je smestio Crvenkapici?“, ali je totalno drugačijeg kraja i sa veoma jakom porukom. Posle toga su ideje počele da naviru, te sam 2013. već imala dovoljno tekstova za zbirku, koja je i objavljena, pod nazivom „I devojčice igraju fudbal“ sa istoimenim tekstom u njoj.

Tri godine kasnije objavila sam još jednu zbirku, „Šekspir je pao na teme“, a upravo sam završila i treću, „Cvrčkova bajkovita pozornica“ koja čeka na objavljivanje.

Završila sam studije pedagogije u Novom Sadu, živim u Temerinu, sa Sašom i Nikolom, obojicu mnogo volim. Radim kao stručna radnica sa decom sa smetnjama u razvoju u CUSP „Suncokret“, u OŠ „Slavko Rodić“ Bački Jarak kao lična pratiteljka jednog sjajnog dečaka, aktivna sam u nekoliko udruženja i na nekoliko projekata koja se bave pravima osoba sa invaliditetom.

Ipak, pisanje je moja prva ljubav kojoj sam ostala verna sve ove godine. Nadam se da ćete uskoro biti u prilici da čitate i moj dečji roman, koji trenutno pišem.